Implantat
Hvad er et implantat?
Et implantat erstatter en eller flere mistede tænder. Et implantat består af en en kunstig tandrod i form af en titaniumskrue. Ovenpå tandroden sættes en krone, og man kan således ikke se forskel på en almindelig tand og et implantat. Et implantat fungerer således som en naturlig del af tandsættet uden, at tandlægen skal slibe eller påvirke dine tænder. Dette gør implantatbehandling til en skånsom behandling for de resterende tænder, og et implantat kan således være med til at holde resten af dine tænder uberørte og sunde.
Et implantat kan dermed erstatte enkelte tænder, men kan også indgå som en del af en større restaureringsplan for dit tandsæt.
Man skelner mellem implantatproteser, hvor en aftagelig protese klikkes fast på et implantat, og implantatbroer, hvor broen sættes permanent fast til et implantat.
Der findes mange forskellige udbydere af implantat typer. På klinikken har vi primært to systemer, som du kan læse mere om her Implantater.
Vi kan selvfølgelig arbejde med flere implantat systemer, og vi kan derfor altid hjælpe dig, hvis du står og har fået et andet implantat, som du har problemer med.
Hvis du ønsker en forundersøgelse med mere info om implantatbehandling kan du kontakte os på 35 35 25 80.
Hvem udfører implantatbehandling hos os?
Vores tandlæge Mads er vores implantat mand. Mads er medlem af bestyrelsen hos Dansk Selskab for Oral Implantologi (DSOI), og er ovenpå sin tandlægeeksamen fra Københavns Universitet igang med en 3-årig videruddannelse i implantatbehandling fra European Association for Osseoinegration (EAO), som afsluttes i 2020. EAO er et intergreret implantologi-program hos nogen af Europas topuniversiteter.
Læs mere om EAO her: https://www.eao.org
Læs mere om DSOI her: https://dsoi.dk
Hvornår kan man få implantat?
I princippet kan alle få implantat. Det vigtigtigste er, at kæbeknoglen er tyk nok. Man vurderer kæbeknoglen ved en forundersøgelse, og hvis det vurderes, at knoglen ikke er tyk nok til implantat, kan man ofte genopbygge knoglen og derefter indsætte implantat.
Hvis du ønsker en forundersøgelse med mere info om implantatbehandling kan du kontakte os på 35 35 25 80.
Hvordan udføres en typisk implantatbehandling?
Det er vigtigt at fastslå, at den enkelte implantatbehandling er skræddersyet til den enkelte patient.
Ved den generelle implantatbehandling vurderes knogleniveauet ved en forundersøgelse. Herudover beregner tandlægen, hvordan skruen skal sættes i, så den helt rigtige vinkel og dybde af implantat sikres. Hos Falkoner Tandlægerne benytter vi det bedste udstyr på markedet til implantatbehandling, og derfor er vi også en af de få, som har en Cone Beam CT skanner (CBCT-skanner). CBCT er en firedimensionel skanner, der gør det muligt at måle direkte på skanningsbilledet, hvilket sikrer den bedste forudsætning for korrekt måling og implantatbehandling.
På behandlingsdagen vil du blive bedøvet og kan dermed ikke mærke indgrebet. Herefter bores et lille hul ned til knoglen, hvorefter tandlægen indsætter dit implantat. Efter nogle måneder vokser dit implantat fast til knoglen, og dermed er der dannet en permanent titanium-tandrod, hvorpå der påsættes en krone. Din implantatbehandling er færdig, og du har en nu et implantat, som ikke påvirker dine resterende tænder.